woensdag 20 juni 2007

Een maand alweer

Wat zegt men ook alweer? "Time is flying when you're having fun". Nou, ik kan je verzekeren dat dat klopt. Het is gewoon 4 weken geleden dat we hier 's nachts aankwamen en in het donker op zoek gingen naar ons huisje. Aan de ene kant lijkt het eergisteren, maar aan de andere kant al maanden geleden.
Onze aanvraag voor onze verblijfsvergunning is op een klein hiaat gestuiterd. Het verliep allemaal zo soepel, de mensen die het hier hoorden waren verbaasd, maar nu ontbreekt er dan toch iets. We hebben een uitschrijving van de oude woonplaats nodig, nou die hebben we! Alleen wil men hem niet uit Frankrijk, maar van de laatste gemeente waar we in NL hebben gewoond. Gelukkig kon deze aanvraag per telefoon en heeft Almere de archieven goed op orde. Nu afwachten hoelang de post er over doet.
Normaalgesproken worden vandaag de onderzoeken afgerond naar de BV waar we de grond van gaan overkopen. Deze ziet er leeg en ongebruikt uit, maar we willen hiermee natuurlijk geen enkel risico lopen. Als alles in orde blijkt te zijn, kunnen we of deze week of begin volgende week de acte laten passeren. Inmiddels is men hard aan tekenen geslagen en staan de eerste ontwerpen op papier. We zijn er nog niet helemaal uit, want er zijn 4 meningen om rekening mee te houden, maar dat duurt niet lang meer.
En als we dan de nodige stadia hebben doorlopen, kunnen we misschien begin augustus wel met de bouw beginnen. Spannend!!

3 opmerkingen:

Jan en Ing zei

Hee Lot en Dick,
Gefeliciteerd met jullie nieuwe stek en plannen, ziet er supermooi uit! Spannend, zo'n exotisch avontuur, na 7 jaar Frankrijk. Hier is het even minder, Juul was/ is ziek. Heb je anders een rechtstreeks mailadres, kunnen we meer bijpraten. Let us know, groeten, I & J

liselotte zei

Hoi,

Dat is inderdaad een tijd geleden zeg. Ons mail-adres is hanebos@seaturtle-inn.com

Wat is er met Juul? Toch niets ernstigs?

m+h zei

even laten weten dat we het weer proberen.
Gefeliciteerd, nu maar hopen dat de architecten ook snel werken en dat de overheid niet te moeilijk zal doen.
we kijken belangstellend uit naar het volgende bericht.
m+h