zondag 7 december 2008

visjes vangen

Jan en Miep zijn al weer enige tijd op Bonaire, voor de 2de keer sinds we hier wonen.En net zoals vorig jaar zijn er weer pogingen ondernomen om een barracuda of tonijn aan de haak te slaan. Waren het vorig jaar nog enkel Jan en Dick die hun geluk probeerden te beproeven, dit maal werden ze bij gestaan door visexpert Martin. Helaas, helaas ook deze heer was niet van zoveel toegevoegde waarde met zijn kennis.
Allereerst werd er een poging gedaan vanaf de waterkant bij het vliegveld. Zonder resultaat. De dag erna was het strandje van Vista Blue aan de beurt. De dames gingen mee om de mannen aan te moedigen en ze zo af en toe te voorzien van een Polar. Nieuwe dag, nieuwe kansen zou je denken. Maar dit mocht niet zo wezen. Eerst was het aas vergeten, toen kwam de haak vast te zitten in de rotsen en daarna brak de hengel van Dick. Ai, wat een pech.
Dan maar vanaf het water. Een bootje gehuurd en al om 5 uur zaten de bikkels op het water. Volgens zeggen hebben ze herhaaldelijk beet gehad, maar òf het visje was te klein, òf het was te mooi òf ze sloegen net te laat aan. Gelukkig waren de boodschappen voor het weekend al gedaan met ergens in het achterhoofd dat er toch ook maar vlees voor de BBQ gekocht moest worden ;-)

Geen opmerkingen: