zondag 12 juli 2009

spantenbier



Het onmogelijke is bereikt. Zaten we een half jaar geleden nog in "zak en as", ok dat is wel een beetje overdreven maar niemand kan ontkennen dat we erg veel tegenslagen hebben gehad, afgelopen vrijdag was een historische mijlpijl. We konden eindelijk spantenbier vieren!
In Nederland wordt normaal gesproken het hoogste punt gevierd, op Bonaire is dat wanneer de spanten (balken) op het hoogste punt zijn geplaatst. Afhankelijk van de vorm van het dak heb je dan ook vaak gelijk het hoogste punt. In ons geval komt er nog een vals geveltje aan de voorkant, maar het betekent wel dat de grootste klus er nu op zit.
Buiten het feit dat de werkers worden getrakteerd op een hele volle koelbox met Polar worden ook de spanten gedoopt met dit gele vocht. Is iets goedkoper dan met champagne ;-) Deze eer was aan Baltashar onze oudste medewerker (72 jaar maar liefst)het voorbeeld en trekpaard van de hele ploeg, en Lucas alias Dido die zich ook met hart en ziel inspant (behalve dit weekend, want nu is hij knock out, jaja de kist bier was leeg)

3 opmerkingen:

Sharon zei

GEFELICITEERD met deze mijlpaal!

Cees zei

Gefeliciteerd!!!!

Er zit eindelijk vooruitgang in.
Misschien een domme vraag, wanneer denken jullie dat alles klaar is?

We hopen voor jullie dat het nu verder lekker opschiet, het duurt nu al lang genoeg.

Groetjes,
Marja & Cees

renske zei

Proost!