dinsdag 14 april 2009

beet


Er was eens een mannetje die heel erg zijn best deed om voor verse vis op de BBQ te zorgen. Maar hoe hij ook probeerde, pech was aan zijn kant. Nadat hij 2 van zijn hengels was verloren, 1 door de tandjes van een puppy en de ander doordat deze met de punt onder een stukje koraal bleef hangen, kwam er afgelopen maand een heel mooi nieuw exemplaar ingevlogen vanuit NL. Nieuwe hengel, nieuwe kansen dacht het mannetje.
En inderdaad, na een paar pogingen had hij beet. Jammer genoeg waren deze visjes een beetje aan de kleine kant, dus ging hij door voor de grote beet. Zoals het spreekwoord al aangeeft "de aanhouder wint", want afgelopen week stond de nieuwe hengel van het mannetje ineens helemaal krom en liep de lijn met een noodgang af. Met een enorme inspanning werd de vis stukje bij beetje naar de kant getrokken. Spannend, wat zou het zijn: een barracuda of misschien een tonijn??? Groot was de schrik toen het mannetje ineens geen schubben zag maar een schild. Nee, K.. een schildpad aan de lijn!
Gelukkig was er hulp in de buurt en met vereende krachten lukte het om de schildpad te bevrijden en weer terug te zetten in de zee. Dit kostte nog wel bijna de nieuwe hengel van het mannetje, 1 van de bevrijdingstroepen verloor zijn evenwicht en kon zich enkel staande houden door naar beneden te springen, gelukkig 3 cm naast de hengel.
En weer kwam het mannetje met lege handen thuis, maar dit maal met een goed excuus ;-))


1 opmerking:

Sharon zei

WOW! dat was zeker schrikken. Wel super foto's geworden. Wil zoooo graag jullie kant op komen!
Maar ja dat wordt volgend jaar wel met zn 3-en, kan mini op mini-duikles :-)