donderdag 24 april 2008

Tiki


We reden er bijna overheen. Een mini hondje wat op de Kaminda Lagoen verdwaasd rond liep. Dan heb je natuurlijk geen keus en moet je stoppen en het redden. Het was al te laat voor het asiel, dus dan maar mee naar huis. Het arme diertje zag er niet uit, veel te mager, honderdduizend vlooien en lelijke kale plekken op haar rug. Tja.....en dan is daar natuurlijk ook nog Chuma die niets van andere honden weten wil behalve als ze geserveerd worden met een lekker sausje. Toch maar heeeeeel voorzichtig met elkaar kennis laten maken en het viel ons op dat Chuma heel tolerant op de kleine reageerde. Het kleintje was helemaal op en we besloten om het in de kennel van Chuma te laten overnachten buiten op de porch. De volgende dag zouden we dan wel besluiten wat we zouden doen, asiel of......................

De volgende morgen zaten we vol medelijden vanwege de toestand waarin het diertje verkeerde. Ondertussen bedacht dat in ieder geval al het ongedierte weg moest en als het dan gezond was dat we misschien wel, als Chuma het goed zou vinden, een nieuwe dochter in de familie wilden. Dus..........op naar de dierenarts. Jan Beest (de dierenarts) is flink in de weer geweest met frontline en hierna de nodige prikjes en ontwormingskuurtje en hierna verklaarde hij het beestje gezond.
Wij willen dan nu ook langs deze weg pa en ma Hanekamp en pa en ma Bijsterbosch van harte feliciteren met hun nieuwe kleindochter. Chuma (die haar volledig lijkt te accepteren)gefeliciteerd met je nieuwe zusje en Frank en Jose gefeliciteerd met jullie nieuwe nichtje. Wij (papa en mama) noemen haar 'Tiki' wat in het papiamento betekent: weinig, niet veel. Dit omdat dat de toestand was waarin we haar aantroffen.

En dan natuurlijk is Renske er deze 1,5 week. Heel gezellig en ze geniet van het eiland en wij van haar ook omdat ze af en toe voor ons kookt. Ze heeft inmiddels al heel veel gedaan en gezien en ze gaat terug naar Nederland met een kitesurf diploma in haar achterzak. We hopen dat ze zeker gaat terug komen maar voorlopig is ze er nog even.

6 opmerkingen:

Unknown zei

Oooooh Tiki is lief! En een leuke naam. Gezellig voor Worst een nieuw vriendje, een soort Kobus maar dan anders. Kan Tiki wel blaffen? Bwwheeeuwn ;)

Rensje druk? Hahaha hoe kan dat nu? Cool kite surf diploma, kan ze mij les geven, kijken of ik niet wegwaai.

Nog veel plezier met Rens, tijd gaat veel te snel, maar ook weer leuk, R in A, gezellig!

Kus, F.

Anoniem zei

hoera hoera een meisje !!
Wij zijn erg blij met onze nieuwe kleindochter en hopen haar snel in onze armen te kunnen sluiten.

Opa en Oma Hanekamp.

Mimi en Hermen zei

Lang gewacht en toch gekregen.

Wij feliciteren jullie van harte met deze aanwinst. Dat deze dochter voospoedig mag opgroeien en dat Chuma en Tiki samen fijn zullen spelen.

Opa en Oma Bijsterbosch

Sharon zei

Nou wie had dat gedacht...toch nog een (klein)dochter erbij ;-)...
Super dat Chuma haar accepteert!

Anoniem zei

Hoi. Berichtje uit Vaassen van Hans en Gerie.Heb sinds kort internet. Jullie site bekeken. Geweldig leuk maar wat een werk. Jammer dat het voor een kluskarweitje zo ver weg is. Maar je weet maar nooit. Leuke hond. Hoop dat hij gezond blijft. Stuur even een berichtje terug of dit goed aangekomen is. Groetjes.

Astrid zei

Heeeee! wat een lief knuffie en wat schattig die foto met Chuma. Van haar snoet druipt af: nou vooruit dan maar. Helemaal te gek trouwens jullie weblog; staan ook al gewoon een soort van huizen, spannend he!? Ik heb trouwens ook een nieuw kindje: toyota yaris, haha. Veel liefs en kus voor jullie 4-tjes van de oppasmoeder, die ook graag op Tiki zal passen.