zaterdag 13 september 2008

container pret








Afgelopen week was het zover. De 40 voet container met verhuisboedel kwam aan.
Van ons een schamel beetje, maar M&I hebben vééééél ;-)
En daar stuitten we op het probleem: waar gaan we dat alles laten? De huizen zijn tenslotte nog niet klaar. Opslagruimte is niet makkelijk te vinden en zo groot is onze logeerkamer nou ook weer niet. De oplossing: we hebben de container overgekocht van Bocar en deze op ons terrein laten plaatsen.
Woensdag was de grote dag. De douane zou 's morgens komen om het hele spul vrij te geven, maar.....het kwam met bakken uit de lucht. Dus dat ging niet door, want dan worden we nat!
Gelukkig werd het tegen 11 uur droog en kon de pret toch nog beginnen.Eerst alles eruit, controleren en dan weer alles erin. We hadden hulp van 2 Bonairiaanse jongens, vele handen maken licht werk. Daarna met de vrachtwagen 500 meter gereden naar de Seaturtle parkeerplaats. Vriend Rosendo (onze bouwopzichter) had samen met één van zijn mannen al blokken klaargezet en de boel waterpas gemaakt, zodat de container gelijk geplaatst kon worden. Het schijnt nogal belangrijk te zijn dat de boel waterpas komt te staan.
Jammer genoeg is er tijdens het inladen niet zo efficiënt met de ruimte omgegaan, dus morgen gaan we nog eens dunnetjes over doen.
Alles er weer uit, en daarna alles er weer in. Ruimte creëren. Want er staan ook nog eens 9 zonneboilers bij Rocargo. En juist...die kunnen nog niet geplaatst worden en moeten dus opgeslagen worden.
Broodjes en drank is al gekocht, jullie weten waar jullie ons morgen kunnen vinden :-))

Geen opmerkingen: